•  Persoonlijk contact
  •  Zeilkampen met én zonder overnachting
  •  Scherpe prijzen

RS Feva XL (12 t/m 18 jaar)

De RS Feva XL is een redelijk stabiele tweemans zwaardboot. Zeer geschikt als je al ervaring hebt met zeilen, bijvoorbeeld in de Open-Bic of Laser Pico. Ben je 14 jaar of ouder? Dan is de RS Feva XL een goede boot om in te beginnen. Met deze boot is een spetterende kampweek gegarandeerd. Heb je de RS Feva XL al helemaal onder controle en ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Neem dan eens een kijkje bij de Laser 2.

In de RS Feva XL wordt het vaakst gezeild met twee zeilen. Hiermee kan je al een goede snelheid behalen. Je kan hiermee een goede basis leren. Is het tijd voor meer uitdaging? Dan kan het derde zeil erbij worden gezet: de gennaker. Je kunt hierdoor met deze boot een stuk harder varen dan met bijvoorbeeld een Laser Pico. Wanneer het wat harder waait, kan je ook gaan planeren. De boot lijkt dan over het water te zweven en dit geeft een enorme adrenalinekick. Super vet!

Tijdens de lessen leer je om de boot onder controle te krijgen, al zal je vast weleens omslaan. Gelukkig krijg je een wetsuit en zwemvest aan. Daarbij is ons zeilgebied ondiep en kan je naast de boot gaan staan wanneer je omslaat. Samen met je zeilbuddy trek je de boot zo weer rechtop.
Klaar voor de start? In deze snelle boot kan je leren om wedstrijdjes te varen tegen de andere cursisten. Samenwerken is daarbij erg belangrijk! Kom jij als eerste over de finishlijn?

12 t/m 18 jaar

2 personen

Zeiloppervlak 15 m²

Lengte 3.64 m

Polyethyleen

Te behalen      JZ I-III
                          ZB I-III

Je kiest voor de RS Feva XL als je:

  • Liever met zijn tweeën zeilt dan in je eentje
  • Later in de Laser-2 wilt zeilen
  • Wilt leren varen met een gennaker

Winkelwagen