Corona En Volwassenen Zeilen

Corona maatregelen en het volwassenen zeilen op DeZeilschool.

Op het moment van schrijven (13 mei 2020) leven we door corona in een anderhalve meter samenleving. Het is voor ons als zeilschool dan ook niet mogelijk om groepslessen aan te bieden in welke variant dan ook, omdat we in zo’n situatie mensen uit verschillende huishoudens bij een brengen waarbij de afstand niet kan worden bewaard.

Daarom is er op dit moment nog maar 1 soort les mogelijk, namelijk privéles, waarvan door een huishouden gebruik van kan worden gemaakt. Op het moment van schrijven is nog onduidelijk of de instructeur aan boord mag blijven. Een rijles instructeur mag zonder extra bescherming namelijk wel weer rijlessen geven met de huidige versoepelingen. Mogelijk kan dit voor de watersport ook. Daar wordt door onze vakbonden en verenigingen hard over onderhandeld.

Op dit moment is het in ieder geval mogelijk om de instructeur mee te laten varen in een begeleidingsboot. Dit kan alleen als minimaal 1 deelnemer van de privéles een basisvaardigheid heeft (minimaal CWO-1, danwel zelfstandig in staat een boot te varen).  Zodra we meer horen over de instructeur weer aan boord mogen laten, zal dit ook hier verschijnen. Voor het afspreken van een les vragen we u contact op te nemen via info@dezeilschool.nl of te bellen/appen naar 06-12819775. Voor de rest blijft alle informatie zoals op de website staat geldig.