Welkom op onze jongerenpagina


Superleuk dat je op de jongerenpagina van onze zeilschool bent beland. Dat is de eerste stap naar de leukste week van het jaar! Op onze zeilschool draait het een week lang maar om 2 dingen: Lang leve de lol, en spelenderwijs leren zeilen. En er is een goede reden waarom dat onze basis is... lees maar snel verder!

Foto

Zeilen moet leuk zijn! 

Dat is het uitgangspunt bij ons op de zeilschool, het is immers zo dat als je iets leuk vindt je het ook sneller leert. We doen ons uiterste best om een leuke en leerzame sfeer te creëren tijdens de zeildag. Zo leer je zeilen en heb je een leuke dag! We varen met jonge, mooie boten en de cursussen worden gegeven door enthousiaste, goed opgeleide instructeurs. We werken met kleine groepen cursisten, maximaal 6 cursisten per instructeur. Zo zorgen we ervoor dat iedereen genoeg aandacht krijgt tijdens de zeilles!

Foto

De verschillende boten van DeZeilschool
We geven les in een vijftal verschillende boten, namelijk de Optimist, de Open-Bic, de RS-Feva, de Laser-2, en de Polyvalk. Als je meer wilt weten over onze boten: Boten

Foto

Het CWO 
Het CWO is de Commissie Watersport Opleidingen van Nederland. Dit is de controlerende instantie die ervoor zorgt dat de aangesloten zeilscholen zeilles geven op topniveau. Zo komen ze minimaal 1x per jaar controleren, en zijn zij degene die de diploma's uitgeven aan de zeilscholen. 

Foto

Externe CWO zeilschool:

Het hele seizoen door kun je bij ons zeillessen volgen. We starten in het voorjaar met diverse cursussen die in de vakanties of weekenden worden gehouden, bijvoorbeeld tijdens hemelvaart of pinksteren. In de zomer hebben we 8 zomerweken waar je een cursus van 5 dagen kunt volgen. Als je extern bent kom je iedere dag zeilen van 9.00 uur tot 17.00 uur. Na die tijd ga je weer naar huis en kun je lekker in je eigen bedje slapen!

Interne CWO zeilschool:

Boek je een cursus in de zomer? Dan kan je ook gezellig bij ons blijven slapen op ons kamp. Je verblijft dan samen met andere cursisten en de instructeurs in ons tentenkamp, waar we de gekste activteiten organiseren! Iedere avond wordt er een leuk programma georganiseerd. Bijvoorbeeld banaan varen of waterskiën. Andere actieve activiteiten zoals het beklimmen van een klimtoren of een stormbaan worden ook georganiseerd. Na een aantal intensieve dagen al een beetje moe geworden? Dan kan er `s avonds een leuke film worden gekeken. Uiteraard wordt er rekening gehouden met de weersomstandigheden.  

Foto