Zeilcursus RS-Feva XL

 

Want samen is nog leuker

 

Je kunt bij ons zonder ervaring in de RS-Feva XL stappen, hoewel we je willen aanraden om (op jongere leeftijd) eerst (minimaal) een weekje in de Optimist of Open-Bic te zeilen. De RS-Feva XL is een scherp gesneden polyethyleen boot, wat hem praktisch onverwoestbaar maakt. De RS-Feva XL is onze beginners tweemans zwaardboot, waar je de basis van het samen zeilen onder de knie krijgt. Jij vaart in jouw week met maximaal 3 cursusboten, zodat je optimaal kunt leren en plezier kunt hebben! Je wisselt door met je groepje zodat je met iedereen leert samenwerken en nieuwe vrienden maakt! Het mooie van onze RS-Feva groep is dat ze wetsuits dragen, dus ook al waait het misschien wat harder, en sla je misschien een keertje om, je blijft lekker warm. En vind je het spannend? In ons zeilgebied is het minder dan een meter diep! Je kunt gewoon staan naast je boot in het water!

Voor de wat gevorderde zeiler biedt de RS-Feva veel uitdaging. Wist je bijvoorbeeld dat de RS-Feva een 3e zeil heeft: een Gennaker, die het totale zeiloppervlakte bijna verdubbelt! Ideaal als het wat harder waait om je boot in plané te krijgen, hij gaat dan letterlijk zweven boven het water en je snelheid lijkt bijna te verdubbelen. Let op: Als je dit een keer meemaakt raak je eraan verslaafd! Daarnaast leren we je uiteraard de fijne kneepjes van het wedstrijdzeilen in de RS-Feva en zullen we ook zeker een paar wedstrijdjes doen. Durf jij het op te nemen tegen de Laser-2’s?

Als er één ding is dat we in al die jaren geleerd hebben, dan is het wel dat alle kinderen lol hebben op DeZeilschool, ongeacht of ze het aan het begin spannend of saai vonden, en misschien zelfs wat heimwee hadden. Regelmatig krijgen we tijdens kamp een ouder aan de telefoon met ‘ik heb nog niks gehoord, gaat het allemaal wel goed daar? ‘, dus de ervaring leert dat ouders vaak zenuwachtiger zijn en meer heimwee hebben dan de kids zelf! Twijfel je nou toch nog? Bel ons +31 (0)6 – 12 81 97 75 even met jouw specifieke zorgen! Met ons grote instructeursbestand hebben wij mensen van alle markten thuis, die jouw kind net even dat extraatje kunnen geven dat ze misschien nodig hebben.

Mocht je nou eerst even een dagje willen proberen, kijk dan bij onze ‘losse dag cursus‘.

 

Lengte 3,66 meter Gewicht 63 kg
Breedte 2 meter Zeiloppervlak 7,3m² + 6,8m²
Max. diepgang 0,95 meter Zeilen 2 + 1

Week 28 en 35 Week 29 tot 34 Mei- en herfstvakantie
Intern € 515 € 535 € 485
Extern + € 405 € 425 € 375
Extern  € 290 € 310 € 260

Voor het eerst op zeilkamp geweest, met een beetje tegenzin aan het begin. Gelukkig waren de instructeurs heel relaxt en waren er veel leeftijdsgenoten om mee te hangen. Achteraf heb ik een superleuke week gehad waar ik nog best wel goed heb leren zeilen, met een CWO 1 en een vorderingsstaat voor CWO 2.
Mees (15 jaar)

Vorig jaar was ik cursist bij de zeilschool als zwaardboter. In deze week heb ik veel geleerd en het was er echt heel erg gezellig. Bij de zeilschool zitten super leuke instructeurs en het is er altijd een groot feest! Ik kom zeker terug!
Leontine (16 jaar)

Na 3 jaar bij DeZeilschool in de Optimist en Bic nu in de RS-Feva gezeild. Met z’n 2en in de boot maakt het een stuk lastiger, en ik moest opnieuw leren rolltacken met een maatje. Dat ging nog niet vlekkeloos aan het einde van de week, maar al wel een stuk beter! Volgend jaar hoop ik mijn CWO-2 te halen in de RS-Feva.
Dion (13 jaar)