Zeilcursus Polyvalk

Meer zielen, meer vreugd!

 

Je kunt bij ons zonder ervaring in de Polyvalk stappen, want de instructeur zit bij je aan boord, dus er kan niks gebeuren! De Polyvalk is een scherp gesneden polyester boot met een kiel van 350kilogram, wat er voor zorgt dat hij niet omslaat. De Polyvalk is ideaal voor beginners, waar je de basis van het samen zeilen onder de knie krijgt. Jij vaart in jouw week met maximaal 3 medecursisten aan boord, zodat je optimaal kunt leren en plezier kunt hebben! Je wisselt door met je groepje zodat je met iedereen leert samenwerken en nieuwe vrienden maakt! Het mooie van de valk is dat hij eigenlijk niet omslaat, dus je blijft lekker droog, en je kunt qua kleren aan wat je normaal ook zou dragen. En vind je het spannend? Je instructeur kan gewoon naast je komen zitten, zodat je nooit de controle over het roer kunt verliezen!

Voor de wat gevorderde zeiler biedt de Polyvalk een hele nieuwe wereld. Omdat je met meerdere cursisten bent kun je bijvoorbeeld zelfs achteruit varend schuin tegen de wind in (wat? Hoe dan!). Omdat je een valkzeil kunt reven kan er zelfs tot windkracht 6 a 7 gevaren worden met gevorderde cursisten, jij overheerst de storm dan! En natuurlijk is de Polyvalk de ideale boot om een lekker tochtje te varen over het mooie Wolderwijd, en zelfs naar Harderwijk te varen!

Als er één ding is dat we in al die jaren geleerd hebben, dan is het wel dat alle kinderen lol hebben op DeZeilschool, ongeacht of ze het aan het begin spannend of saai vonden, en misschien zelfs wat heimwee hadden. Regelmatig krijgen we tijdens kamp een ouder aan de telefoon met ‘ik heb nog niks gehoord, gaat het allemaal wel goed daar?’, dus de ervaring leert dat ouders vaak zenuwachtiger zijn en meer heimwee hebben dan de kids zelf! Twijfel je nou toch nog? Bel ons +31 (0)6 – 12 81 97 75 even met jouw specifieke zorgen! Met ons grote instructeursbestand hebben wij mensen van alle markten thuis, die jouw kind net even dat extraatje kunnen geven dat ze misschien nodig hebben.

Mocht je nou eerst even een dagje willen proberen, kijk dan bij onze ‘losse dag cursus’. 

Lengte 6,50 meter Gewicht 650 kg
Breedte 2 meter Zeiloppervlak 16m²
Max. diepgang 0,85 meter Zeilen 2
Week 28 en 35 Week 29 tot 34 Mei- en herfstvakantie
Intern € 515 € 535 € 485
Extern + € 405 € 425 € 375
Extern  € 290 € 310 € 260

Aan het begin van de week zei iemand tegen me dat de valk helemaal niet zo spannend was, maar toen we een tochtje gingen varen, en bijna bij Harderwijk waren, ging het ineens heel erg hard waaien! In plaats van dat onze instructeur het roer overnam, bleef hij heel rustig en legde ons precies uit hoe we moesten ‘stormvaren’. Dat was supergaaf, en ondanks dat we best een beetje nat zijn geworden toen zou ik het gelijk weer doen!

Vera (16 jaar)

Het was heel gezellig op de valk en ik heb veel geleerd. Na de zeilweek heb ik samen met mijn ouders een bootje gehuurd, en heb ik voor hen de boot gezeild, dat was ook erg leuk.

Lars (15 jaar)

Ik vond het valkzeilen erg leuk! Op vrijdagochtend gingen we solovaren, niemand mocht meer iets doen behalve degene aan het roer, en je kreeg dus ook de fok nog eens vast. Dat was echt heel moeilijk, maar ik kon het wel steeds beter! Volgend jaar hoop ik helemaal in mijn eentje te leren om overstag te gaan en te gijpen zonder hulp.

Twan (13 jaar)