Zeilcursus optimist

 

 

Voor de beginnende en de gevorderde zeiler!

 

Durf jij kapitein te zijn van je eigen boot? Stoer in een Optimist zeilen die je zelf kunt besturen? Ontdek op onze kleinschalige zeilschool hoe cool dat is! Vind je het stiekem nog een beetje spannend, neem dan een vriendje, vriendinnetje, broertje of zusje mee. Maar als je toch alleen komt maak je al snel leuke nieuwe vriendjes! Jij vaart in jouw week met maximaal 6 andere kinderen van jouw leeftijd. Omdat we vaak meerdere groepjes tegelijk hebben in een week, kunnen we ervoor zorgen dat jij met mensen van jouw leeftijd en jouw niveau zit, zodat je optimaal kunt leren en plezier kunt hebben!

Het mooie van een Optimist is dat hij heel erg stabiel ligt, dus ook al heb je het nog niet zo vaak gedaan, toch blijft je droog. En vind je het spannend? Je kunt ook met z’n tweeën in de optimist, dan heb je altijd iemand veilig dichtbij. Voor de wat gevorderde zeiler biedt de Optimist ook nog genoeg uitdaging. De Optimist is misschien wel een van de grootste groepen wedstrijdboten! Zo kunnen we je leren zitten op de rand van de boot en leren uithangen, terwijl je met de joystick je roer bedient. Vervolgens kun je nog goed leren opkruisen, golfsurfen met je bootje, gaan we tochtjes varen… en natuurlijk wedstrijdjes! Een ervaring die je nooit meer vergeet.

Als er één ding is dat we in al die jaren geleerd hebben, dan is het wel dat alle kinderen lol hebben op DeZeilschool, ongeacht of ze het aan het begin spannend vonden, en misschien wat heimwee hadden. Regelmatig krijgen we tijdens kamp een ouder aan de telefoon met ‘ik heb nog niks gehoord, gaat het allemaal wel goed daar?’, dus de ervaring leert dat ouders vaak zenuwachtiger zijn en meer heimwee hebben dan de kids zelf! Twijfel je nou toch nog? Bel ons even met jouw specifieke zorgen! Met ons grote instructeursbestand hebben wij mensen van alle markten thuis, die jouw kind net even dat extraatje kunnen geven dat ze misschien nodig hebben.

Mocht je nou eerst even een dagje willen proberen, kijk dan bij onze ‘losse dag cursus’.

 

 

Lengte 2,30 meter Gewicht 28 kg
Breedte 1,15 meter Zeiloppervlak 3,50m²
Max. diepgang 0,55 meter Zeilen 1
  • De Zeilschool_18513066

Week 28 en 35 Week 29 tot 34 Mei- en herfstvakantie
Intern € 490 € 510 € 460
Extern + € 380 € 400 € 350
Extern  € 265 € 285 € 235

Het zeilen bij de Zeilschool was echt super leuk! De instructeurs zijn erg aardig en ik raad het anderen mensen aan om ook te komen zeilen.

Pax (10 jaar)

De instructeurs op de Zeilschool zijn heel aardig en grappig. De lessen zijn heel leuk en ik heb er veel van geleerd. Ik wil volgend jaar weer!

Vjera (12 jaar)

Ik vond het heel erg spannend om de eerste keer te gaan zeilen, maar het was superleuk! Volgend jaar wil ik weer in de optimist!

Sanne (9 jaar)