Zeilcursus Open-Bic

 

 

Voor de beginnende en de gevorderde zeiler!

 

Je kunt bij ons zonder ervaring in de Open-Bic stappen, hoewel we je willen aanraden om (op jonge leeftijd) eerst minimaal een weekje in de optimist te zeilen. De Open-Bic is een scherp gesneden surfbootje, wat de snelheid sterk ten goede komt. De ideale keus dus voor een jonge gevorderde zeiler, die graag het heft in eigen handen neemt! Jij vaart in jouw week met maximaal 6 andere kinderen van jouw leeftijd, zodat je optimaal kunt leren en plezier kunt hebben!

Het mooie van onze Open-Bic groep is dat ze wetsuits dragen, dus ook al waait het misschien wat harder, en sla je misschien een keertje om, je blijft lekker warm. En vind je het spannend? In ons zeilgebied is het minder dan een meter diep! Je kunt gewoon staan naast je boot in het water! Voor de wat gevorderde zeiler biedt de Open-Bic veel uitdaging. Zo kunnen we je leren zitten op de rand van de boot en leren uithangen, terwijl je met de joystick je roer bedient. Vervolgens kun je nog goed leren opkruisen, golfsurfen met je bootje, gaan we tochtjes varen… en natuurlijk wedstrijdjes! Een ervaring die je nooit meer vergeet.

Als er één ding is dat we in al die jaren geleerd hebben, dan is het wel dat alle kinderen lol hebben op DeZeilschool, ongeacht of ze het aan het begin spannend vonden, en misschien wat heimwee hadden. Regelmatig krijgen we tijdens kamp een ouder aan de telefoon met ‘ik heb nog niks gehoord, gaat het allemaal wel goed daar?’, dus de ervaring leert dat ouders vaak zenuwachtiger zijn en meer heimwee hebben dan de kids zelf! Twijfel je nou toch nog? Bel ons +31 (0)6 – 12 81 97 75 even met jouw specifieke zorgen! Met ons grote instructeursbestand hebben wij mensen van alle markten thuis, die jouw kind net even dat extraatje kunnen geven dat ze misschien nodig hebben.

Mocht je nou eerst even een dagje willen proberen, kijk dan bij onze ‘losse dag cursus’.

 

 

Lengte 2,75 meter Gewicht 45 kg
Breedte 1,14 meter Zeiloppervlak 4,50m²
Max. diepgang 0,65 meter Zeilen 1

Week 28 en 35 Week 29 tot 34 Mei- en herfstvakantie
Intern € 500 € 520 € 470
Extern + € 390 € 410 € 360
Extern  € 275 € 295 € 245

Deze zomer heb ik mij jeugdzeilen diploma 1,2 en 3 gehaald. De sfeer is er erg leuk en de instructeurs helpen je goed. Ik kom sowieso volgend jaar weer!

Clemens (12 jaar)

Na een jaar in de optimist vond ik de Open-Bic gaaf en super snel! Ik hoop dat ik volgend jaar weer op zeilkamp mag.

Bart (11 jaar)

Het was super! De instructeurs zijn superlief en kwamen me altijd helpen als het nodig was. Bij het voorzeilen kon ik mijn ouders laten zien hoe ver ik al was gekomen en dat was gaaf!

Julia (13 jaar)