Zeilcursus Laser-2

Volle vaart vooruit!

 

De Laser-2 is de snelste tweemans zwaardboot van DeZeilschool. Daarom adviseren we je stellig om eerst een weekje in de RS-Feva XL les gehad te hebben voordat je je voor de Laser aanmeldt. Deze polyester boot is een stuk minder stevig en de boot is scherper gesneden in het onderwaterschip, waardoor hij minder stabiel ligt, maar meer snelheid maakt. De ideale boot als je klaar bent om eens écht hard te gaan! Jij vaart in jouw week met maximaal 3 cursusboten, zodat je optimaal kunt leren en plezier kunt hebben! Je wisselt door met je groepje zodat je met iedereen leert samenwerken en nieuwe vrienden maakt! Het mooie van onze Laser-2 groep is dat ze wetsuits dragen, dus ook al waait het misschien wat harder, en sla je misschien een keertje om, je blijft lekker warm. En ben je bang dat je omslaat met al dat geweld? In ons zeilgebied is het minder dan een meter diep! Je kunt gewoon staan naast je boot in het water!

Voor de wat gevorderde zeiler biedt de Laser-2 veel uitdaging. Wist je bijvoorbeeld dat de Laser-2 een 3e zeil heeft: een spinnaker, die het totale zeiloppervlakte bijna verdubbelt! Ideaal als het wat harder waait om je boot in plané te krijgen, hij gaat dan letterlijk zweven boven het water en je snelheid lijkt bijna te verdubbelen. Let op: Als je dit een keer meemaakt raak je eraan verslaafd! Daarnaast leren we je uiteraard de fijne kneepjes van het wedstrijdzeilen in de Laser-2 en zullen we ook zeker een paar wedstrijdjes doen. Durf jij het op te nemen tegen de RS-Feva’s?

Als er één ding is dat we in al die jaren geleerd hebben, dan is het wel dat alle kinderen lol hebben op DeZeilschool, ongeacht of ze het aan het begin spannend of saai vonden, en misschien zelfs wat heimwee hadden. Regelmatig krijgen we tijdens kamp een ouder aan de telefoon met ‘ik heb nog niks gehoord, gaat het allemaal wel goed daar? ‘, dus de ervaring leert dat ouders vaak zenuwachtiger zijn en meer heimwee hebben dan de kids zelf! Twijfel je nou toch nog? Bel ons +31 (0)6 – 12 81 97 75 even met jouw specifieke zorgen! Met ons grote instructeursbestand hebben wij mensen van alle markten thuis, die jouw kind net even dat extraatje kunnen geven dat ze misschien nodig hebben.

Mocht je nou eerst even een dagje willen proberen, kijk dan bij onze ‘losse dag cursus‘. 

Lengte 4,37 meter Gewicht 76 kg
Breedte 1,42 meter Zeiloppervlak 11,52m² + 10,2m²
Max. diepgang 0,95 meter Zeilen 2 + 1
Week 28 en 35 Week 29 tot 34 Mei- en herfstvakantie
Intern € 515 € 535 € 485
Extern + € 405 € 425 € 375
Extern  € 290 € 310 € 260

Ik heb nu twee weken les gehad bij DeZeilschool. Mijn ervaring met zwaardboot-zeilen was voordat ik bij DeZeilschool kwam nog niet aanwezig. Twee weken les bij DeZeilschool hebben mij heel veel gebracht. Ik heb de eerste week mijn CWO1 gehaald, en de tweede week mijn CWO2. Naast het feit dat deze twee fantastische weken ontzettend leerzaam waren door de goede persoonlijke aandacht en de kwalitatieve lessen, waren deze twee weken ook nog eens super gezellig! In deze week heb ik heel veel nieuwe mensen leren kennen en met sommige van deze heb ik nog steeds contact. Ik raad deze zeilweek zeker aan voor andere kinderen die graag hun CWO1,2 of 3 willen halen op een leuke en gezellige manier.

Rutger (16 jaar)

Ik heb gemerkt dat plezier zeker voorop stond en er is ervoor gezorgd dat je geen moment geen lol hebt gemaakt. De instructeurs zijn op het gebied van veiligheid verantwoordelijk: niet zeilen bij teveel wind en goed met het materiaal omgaan wordt ook aangeleerd in de zeilweek.

Lucas (15 jaar)

Het wedstrijdjes zeilen op de Laser-2 was zeker weten het leukste op het water. Tijdens het kamp vond ik het levend stratego erg leuk, en het friet eten van tafel was ook erg gezellig!
Ik hoop volgend jaar weer te komen zeilen en nog veel meer wedstrijdjes te zeilen (en te winnen!)

Merel (13 jaar)